16 Ağustos 2011 Salı

Şefkat Tepe Dizisine İlgi Büyük




Şefkat Tepe dizisine büyük ilgi
Konya'nın Çumra ilçesi Dineksaray köyünde çekimleri yapılan Şefkat Tepe dizisi, köy halkı ve Türkiye tarafından ilgiyle izleniyor.


Erhan Baytemur'un yönettiği ve Mert Kılıç, Aslıhan Güner, Sabri Özmener, Ertuğrul Şakar, Hüseyin Erkanlı, Serkan Bilgili ve Korhan Fırat'ın rol aldığı dizinin çekimlerine Dineksaray köyünde devam ediliyor. Köy halkından da yaklaşık 15 kişinin rol aldığı dizinin çekimlerine bir hafta devam edilecek diyen Köy Muhtarı Sefer Yılmaz, ''Dizi çekimleri güzel geçiyor. Halk da dizide rol alınca ilgi daha da arttı. Köyümüzde geçen hafta da TekTürkiyedizisinin çekimleri oldu. Köy, yapısı bakımından dizi çekimleri için müsait. Bütün yönetmenleri davet ediyorum.'' dedi.

DİZİNİN KONUSU?

Terör olaylarının tavan yaptığı 1997 yılında yurdun dört bir yanındaki ailelere her gün acı haberler ulaşmaktadır. Gözyaşı her gün farklı bir evden ama aynı gerekçeyle akmaktadır. Askerler şehit olurken bölge halkı da terörden ciddi zararlar görmektedir. Evler yakılmakta, insanlar terör ya da devlet yanlısı diye sınıflandırılmakta küçük çocukları zorla dağa çıkarılmaktadır.

Bölgede büyüyen Serdar, Kara Harp Okulu'nun son sınıfındayken acı bir haber ile yıkılır. Köy teröristlerce basılmıştır ve hemen hemen tüm köylüler öldürülmüştür. Ölenler içinde Serdar Üsteğmen'in annesi, babası, amcası da vardır. Kız kardeşi ve sevdiği kız ise kayıptır. Üsteğmen Serdar okuldan birincilikle mezun olur. Artık hayatta tek başınadır. Üsteğmen Serdar büyüdüğü köye tayin olur ve macera başlar.

CİHAN
Previous Post
Next Post

post written by:

1 yorum:

volkanik09 dedi ki...

diziyi severek ve hissederek izliyorum ,milliyetçi herkesin izlemesi gerekir ,izlerken sanki olayları ysşıyorum ,bende komandoydum,malesef izlediklerimiz sadece özet olarak canlandırılıyor,mümkünü olsa bende dizide rol almak isterdim .